NavMenu

Poskupljuje odlaganje smeća u Ramićima

Izvor: Capital Utorak, 19.09.2023. 10:44
Komentari
Podeli
Ilustracija (Foto: Huguette Roe/shutterstock.com)Ilustracija
Gradska skupština Banjaluke je dala saglasnost preduzeću Depot za povećanje cijena odlaganja svih vrsta otpada na deponiji u Ramićima.

U obrazloženju odluke koju je odobrila Skupština grada je navedeno da je Depot kao razlog za povećanje cijena usluga naveo rast cijena ulaznih elemenata, prvenstveno cijena sirovina za tretman otpednih voda, goriva i električne energije, te opšte povećanje cijena roba i usluga.

- Navedena povećanja ugrožavaju redovno i efikasno poslovanje Depota te otežavaju realizaciju planiranih investicionih ulaganja u narednom periodu. Analizirajući poslovanje preduzeća u periodu od posljednje korekcije cijena koja je izvršena 2013. godine, odjeljenja za privredu i lokalni ekonomski razvoj te za komunalne poslove dala su zajedničko mišljenje da je opravdano povćanje cijene usluga svih vrsta otpada - navedeno je u obrazloženju.

Precizirano je i da bi to povećanje u zavisnosti od vrste otpada trebalo biti od 8,3 odsto za neopasan otpad na bazi gipsa ili azbesta te do 66,6% za kabasti otpad. Deponovanje mješanog komunalnog otpada poskupljuje za 20% tako da nova cijena iznosi 39,31 KM po toni.

Na jučerašnjoj sjednici usvojena je i odluka kojom se daje saglasnost ovom preduzeću za kreditno zaduženje za izgradnju sanitarne kasete na deponiji u Ramićima, o čemu je Capital ranije pisao.


Komentari
Vaš komentar
Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDJE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDJE

Pratite na našem portalu vijesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izvještaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.