NavMenu

Vrhovac-Roj: Geostrateški položaj i poreska politika adut u rukama Srpske

Izvor: RTRS Utorak, 19.09.2023. 08:28
Komentari
Podeli
Ilustracija (Foto: Tashatuvango/shutterstock.com)Ilustracija
Geostrateški položaj i poreska politika Republike Srpske prilika su za strane investitore, što će biti predstavljeno i na "Invest forumu" koji se danas održava u Banjaluci, izjavio je vršilac dužnosti direktora Investiciono-razvojne banke Republike Srpske Dražen Vrhovac nakon sastanka sa generalnim sekretarom Evropskog udruženja javnih banaka Marselom Rojem.

Koliko je Investicioni forum važan za Republiku Srpsku, pokazuje i broj učesnika - gotovo 400 stotine predstavnika vlasti, privrednih komora, opština i gradova iz 22 zemlje širom svijeta.

- IRB Republike Srpske je punopravni član našeg udruženja već 15 godina, tako da imamo dugogodišnje veze. IRB je snažno uključena u naše različite komitete i radne grupe, tako da imamo odličnu saradnju na mnogim poljima kao što su specijalne regulative i naše politike promocije - naglasio je Marsel Roj.

Vrhovac je istakao da je veliki uspjeh da je u dvije godine, koliko je rađeno na promociji Republike Srpske, održano mnogo sastanaka u inostranstvu.


- Ovaj Invest forum pokazao je da smo odradili odličan posao, da smo prezentovali Republiku Srpsku na pravi način i da smo se približili najvećim kompanijama. Dolaze nam kompanije koje su na svjetskom tržištu veliki igrači - naveo je Vrhovac.

Na forumu će se danas predstaviti Investiciono-razvojna banka, dok će Vlada predstaviti poresku politiku, projekte iz oblasti elektro-energetskog sektora, turizma, kao i potencijale četiri grada i kompanije koje su spremne za direktna ulaganja.

Komentari
Vaš komentar
Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDJE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDJE

Pratite na našem portalu vijesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izvještaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.