NavMenu

Nastavljaju se pregovori za smanjenje naknade na aerodromima u BiH

Izvor: eKapija Četvrtak, 17.08.2023. 13:35
Komentari
Podeli
Ilustracija (Foto: Hanoi Photography/shutterstock.com)Ilustracija
Ministar komunikacija i prometa Bosne i Hercegovine Edin Forto održao je juče sastanak sa rukovodstvom svih aerodroma u Bosni i Hercegovini i Direkcije za civilno zrakoplovstvo Bosne i Hercegovine (BHDCA).

Na sastanku je razgovarano o zahtjevima za smanjenje naknade koja se naplaćuje na osnovu Odluke o visini naknade koju plaća operator zrakoplova po prevezenom putniku i toni prevezenog tereta u odlasku sa aerodroma u Bosni i Hercegovini.

Kako je istakao ministar Forto cilj je povećati broj putnika a što je u konačnici jedino mjerilo za aerodrome da posluju dobro.

- U regiji imamo trendove da aerodromi jačaju na račun naših, bh. aerodroma. Očekujemo da odluke koje se tiču razvijanja aerodroma donesemo zajedno. Ako ne raste broj putnika, nema razvoja - naglasio je ministar Forto.

Generalni direktor BHDCA Čedomir Šušnjar rekao je kako je Direkcija spremna za svaku vrstu razgovora koji će doprinijeti unapređenju civilnog zrakoplovstva.

Predstavnici aerodroma u Bosni i Hercegovini izrazili su nadu da će se narednom sastanku koji je zakazan za 5. septembar pronaći najbolje rješenje za sve, a sve u cilju poboljšanja avio-saobraćaja u BiH.

Komentari
Vaš komentar
Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDJE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDJE

Pratite na našem portalu vijesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izvještaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.