NavMenu

Uskoro rekonstrukcija i izgradnja parka na Pećanima u Prijedoru - ArcelorMittal donira 3 mil KM za radove (VIDEO)

Izvor: eKapija Nedjelja, 04.06.2023. 18:10
Komentari
Podeli
Ilustracija (Foto: Andrew Angelov/shutterstock)Ilustracija
Gradonačelnik Prijedora Slobodan Javor i generalni direktor ArcelorMittal-a Prijedor Mladen Jelača potpisali su u petak sporazum o rekonstrukciji i izgradnji gradskog parka na Pećanima što je donacija vrijedna 3 mil KM.

Ovim sporazumom kompanija ArcelorMittal Prijedor prihvata da, kao izraz društvene odgovornosti i iskazanog interesa Grada Prijedora, izvrši rekonstrukciju i izgradnju gradskog parka i fudbalskog terena za djecu u naselju Pećani, u vidu donacije, a u skladu sa idejnim rješenjem koje je odobreno od strane Grada Prijedor čija je vrijednost oko 3 mil KM.

Gradonačelnik Javor se zahvalio firmi i direktoru na iskazanoj želji da kao društveno odgovorna kompanija uloži veoma značajna sredstva.

- Siguran sam da će na ovaj način poboljšati saradnju i odnose ne samo sa gradom Prijedorom već i odnos prema našim sugrađanima - rekao je Javor novinarima.

On je naveo da je obaveza grada da obezbijedi tehničku dokumentaciju.

- Mislim da ovakav projekat dugo nije viđen, ne samo u Prijedoru već i u ostalim gradovima i opštinama širom naše Republike Srpske - istakao je Javor.

On je naglasio da će za sve generacije biti mjesta i sadržaja, da će se raditi fudbalski teren s vještačkom travom, košarkaški ispod nivoa zemlje sa funkciojm i amfiteatra, biciklistička i trim staza i mnogi sadržaji za djecu.

On je podsjetio da se na Pećanima radi i rekonstrukcija Ulice mitropolita Petra Zimonića, da je tender za izgradnju novog vrtića upravo zatvoren i da se sada počinje i ovaj park koji je na dobrobit ne samo mještana ovog naselja već i cijelog grada jer ga mnogo ljudi koristi.

- Kada pogledamo Pećane prije dvije-tri godine i kada pogledamo Pećane danas, vidimo ogroman pomak - dodao je Javor.

Jelača rekao je da se na ovoj ideji radi oko godinu dana, da je kompanija i do sada mnogo novca uložila u lokalnu zajednicu, ali da će ova investicija biti i vidljivija i veća od dosad realizovanih pojedinačnih projekata.

- Želimo sljedeće godine, kad obilježavamo 20 godina rada ovdje u Prijedoru, da i promovišemo i da završimo projekat koji želimo da u tom periodu bude završen. Cijenili smo da to mora biti zaista vidljiv projekat, projekat koji je za sve građane kroistan, na zadovoljstvo mnogih uzrasta - dodao je Jelača.

Arhitekta Bojan Šipka, autor idejnog rješenja, rekao je da je i današnji park nastao zahvaljujući rudarstvu na ovom području, a da se sada modernizuje opet zahvaljujući toj industriji.

- Današnji park ima 27.000 kvadratnih metara. Novim rješenjem će se on proširiti na 38.000 kvadrata. Za 50 odsto će se povećati površina pod visokim rastinjem, takođe i prostor zelenila. Poprimiće potpuno novu atmosferu u odnosu na ono čemu danas najviše služi, a to je kao veza između naselja Pećani i ostatka grada - naveo je Šipka.

Rok za izvođenje radova je 18 mjeseci.


Lokacija:
Google Maps
Komentari
Vaš komentar
Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDJE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDJE

Pratite na našem portalu vijesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izvještaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.