NavMenu

Za podršku malim i srednjim preduzećima 12,5 mil KM

Izvor: eKapija Utorak, 11.06.2024. 12:28
Komentari
Podeli
Ilustarcija (Foto: Tony Stock/shutterstock.com)Ilustarcija

Vijeće ministara BiH dalo je juče saglasnost OPEC Fondu za međunarodni razvoj za realizaciju kreditne linije Raiffeisen banci BiH u skladu sa Sporazumom o unapređenju i zaštiti investicija između Bosne i Hercegovine i OPEC Fonda za međunarodni razvoj, saopšteno je iz Vijeća ministara.

Kako se navodi u saopštenju, OPEC Fond za međunarodni razvoj dodjeljuje kredit Raiffeisen banci BiH u iznosu od 12.500.000 EUR za podršku malim i srednjim preduzećima u Bosni i Hercegovini.

Raiffeisen banka BiH, kao zajmoprimac, u potpunosti snosi rizik otplate kredita, rizik finansiranja u ciljnom sektoru i osigurava kreditoru sva potrebna pokrića i garancije za odobrenje kredita.


Obaveza davanja saglasnosti za investicije koje OPEC Fond za međunarodni razvoj sprovodi u Bosni i Hercegovini proističe iz člana III Sporazuma o unapređenju i zaštiti investicija između Bosne i Hercegovine i OPEC Fonda za međunarodni razvoj i nije vezana za zaduživanje Bosne i Hercegovine, niti za izdavanje suverenih državnih garancija.
Komentari
Vaš komentar
Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDJE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDJE

Pratite na našem portalu vijesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izvještaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.